Последниот спрат цел прокиснува, потребно е да се собере поголема сума на пари за да се стави покрив. Одговара Лина Несторовска од Македонското здружение на млади ...

Колку време треба да работиш во фирма за кога ќе те одјават да ти следува паричен надомест од завод? Одговара Милан Живковиќ од Фондација Фридрих Еберт – Скопје ...

Законот за отпишување камати на долговите кон комуналните и други претпријатија направени до 2011 г. е во собраниска процедура. Со ова ќе бидат опфатени стотици илјади предмети што завршија кај нотари и извршители. ...

Малцинскиот акционер 16 години нема добиено ни денар зошто мнозинскиот акционер работи со загуба. Целиот имот го распродаваат, а нема информации каде се вложуваат парите од продажбата. Дали може да бара малцинскиот ...

Дали во Македонија се создава фама на фаталност за забрзано спроведување на Договорот со Грција или ЕУ ни е неопходна бидејќи политичките елити немаат капацитет сами да ги спроведат реформите? Погледнете ги мислењата ...

Трасата за дел од гасоводот останува на Водно, иако власта не соопштува официјална одлука. Вицепремиерот Кочо Анѓушев вели дека барањето алтернативна локација е невозможно поради кредитите земени за таа рута од ...

Дали се исплаќаат дневници за службено патување во Македонија за вработени во државните институции? Одговара Санела Доневска од Конфедерација на слободни синдикати на ...

Референдумот за промена на името ќе биде трет што ќе се спроведе на територијата на целата држава. Планиран е за септември, но сè уште не се исполнети основните услови за негово одржување. Нема Државна изборна комисија, ...

final banner

Видео

Повеќе видеа
Watch the video
mkd mk     skd mk     kanal77     360stepeni
                   

 

Res publica Javen interes 990x80

Дознај

Повеќе содржини

Искористи го твоето време и енергија за да ги промениш работите! Онлајн активизмот ќе ти помогне да дејствуваш за некој конкретен предлог што е...
(1024)

Како да бидеме сигурни дека водачите на државата ќе ги донесат правите одлуки, дека корупцијата ќе биде сведена на минимум и дека ставовите на...
(1156)

Лажните вести целат во тебе да предизвикаат шок и бес, за веднаш да ги споделиш на социјалните медиуми без да се прашаш дали е информацијата...
(5519)

 

1medium 905x73