fbpx

Кои се моите права ако газдата ме отпушти од работа?

Кои се моите права ако газдата ме отпушти од работа?

Јас работам во текстилна фабрика веќе 12 години на неопределено работно време Треба ли да ми исплати плати, одмор да добијам итн?

Одговара Игор Јадровски од Хелсиншкиот комитет за човекови права