fbpx

Каде да се обратиме во врска со непрописно изградени пристапни патеки?

Каде да се обратиме во врска со непрописно изградени пристапни патеки?

Во нашата зграда на приземје деловен простор имаат една банка и Централен регистар. За пристап на инвалидни лица изградени се патеки со кои целосно се затвори просторот за целосна употреба и за одржување. Станарите реагиравме до градежната инспекција во општината, од каде што пратија овластен инспектор со сосема друга струка, кој рече дека е во ред. Каде понатаму да се обратиме во врска со овој случај?

Одговара Јована Јовановска oд Хелсиншкиот комитет за човекови права.