fbpx

Како да си го остварам правото на исплата на платите што работодавачот ми ги должи?

Како да си го остварам правото на исплата на платите што работодавачот ми ги должи?

Дванаесет вработени од еден угостителски објект во Скопје за април и мај не земавме плата. Како што сме сите со обврски бев принудени да си одиме и да побараме друго работно место. Бевме и во општина Центар и до Министерство за труд и социјална политика, но ништо. Како да си го остварам правото да ми се исплатат платите за април и мај оние што ги земав на трансакциска, а оние што ги земав на рака? Каде треба да се обратам? Бев пријавена.

Одговара Милан Живковиќ од Фондација Фридрих Еберт – Скопје (ФЕС)