fbpx

Дали производ со недостаток треба веднаш од продавницата да го заменат или прво да го сервисираат?

Дали производ со недостаток треба веднаш од продавницата да го заменат или прво да го сервисираат?

Купив наочари од оптика од Велес и за неполн месец стаклата појавија некоја промена на боја. Ги однесов да ги рекламирам и ми ги земаа да ги сервисираат и за 15 дена ми ги вратија сервисирани. Кои се моите права?

Одговара Бојана Божиновска од Македонското здружение на млади правници