fbpx

Што добива ЕУ со решавањето на балканските проблеми?

Што добива ЕУ со решавањето на балканските проблеми?

Европската Унија инсистира да ги реши балканските спорови токму сега заради економското влијание во Западниот Балкан на држави кои претендираат да станат регионални или светски играчи, контролата над протокот на мигрантите и претпазливоста од увоз на нови конфликти.

Гледајте го целиот ResPublica подкаст. Видеото е изработено од Институтот за комуникациски студии.

Што добива ЕУ со решавањето на балканските проблеми?
Watch the video

Европската Унија инсистира да ги реши балканските спорови токму сега заради економското влијание во Западниот Балкан на држави кои претендираат да станат регионални или светски играчи, контролата над протокот на мигрантите и претпазливоста од увоз на нови конфликти.

Гледајте го целиот ResPublica подкаст. Видеото е изработено од Институтот за комуникациски студии.