fbpx

Деца моделираа објекти од модерната архитектура во Скопје

Деца моделираа објекти од модерната архитектура во Скопје

Група деца моделираа објекти и згради од Скопје. Нивните идеи ги претвораа во фигури и макети со пластелин, глина и хартија. Идејата на организаторот „Плоштад Слобода“ е модерната архитектура во Скопје да ја оживеат низ призмата на младите генерации.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Светлана Божиновска
Снимател: Борис Каевски
Монтажер: Борче Крстевски

Деца моделираа објекти од модерната архитектура во Скопје
Watch the video

Група деца моделираа објекти и згради од Скопје. Нивните идеи ги претвораа во фигури и макети со пластелин, глина и хартија. Идејата на организаторот „Плоштад Слобода“ е модерната архитектура во Скопје да ја оживеат низ призмата на младите генерации.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Светлана Божиновска
Снимател: Борис Каевски
Монтажер: Борче Крстевски