fbpx

Живеат во Македонија, учат во Косово

Живеат во Македонија, учат во Косово

Децата од селото Барди, Блаце се принудени секојдневно да патуваат до Косово каде што учат основно образование. Попусти се ветувањата на локалната и извршната власт дека во Блаце ќе се изгради училиште. Од Општина Чучер Сандево велат дека ја комплетирале потребната документација, но процедурите биле заглавени во МОН.

 

Видео прилогот го изработи Алсат М ТВ во соработка со Само прашај.

Новинарка: Мелихате Рустеми
Снимател: Кире Кипријановски
Монтажа: Хилми Муча

Живеат во Македонија, учат во Косово
Watch the video

Децата од селото Барди, Блаце се принудени секојдневно да патуваат до Косово каде што учат основно образование. Попусти се ветувањата на локалната и извршната власт дека во Блаце ќе се изгради училиште. Од Општина Чучер Сандево велат дека ја комплетирале потребната документација, но процедурите биле заглавени во МОН.

 

Видео прилогот го изработи Алсат М ТВ во соработка со Само прашај.

Новинарка: Мелихате Рустеми
Снимател: Кире Кипријановски
Монтажа: Хилми Муча