fbpx

20 години Рамковен, 20 години раселени од дома

20 години Рамковен, 20 години раселени од дома

20 години по потпишувањето на Рамковниот договор, Радуша си го врати мирот но не и жителите. Потписниците на договорот се обврзаа дека за еден месец ќе им помогнат на 76.000-те раселени лица да се вратат дома, но и по две децении за 600-тини лица ова ветување не е исполнето. Роми, Македонци и Албанци и денеска се во хармонија кога ќе се видат, ама патат оти државата ги остави без покрив над главата.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова
Снимател: Слаѓан Милошевски
Монтажер: Борче Крстевски

20 години Рамковен, 20 години раселени од дома
Watch the video

20 години по потпишувањето на Рамковниот договор, Радуша си го врати мирот но не и жителите. Потписниците на договорот се обврзаа дека за еден месец ќе им помогнат на 76.000-те раселени лица да се вратат дома, но и по две децении за 600-тини лица ова ветување не е исполнето. Роми, Македонци и Албанци и денеска се во хармонија кога ќе се видат, ама патат оти државата ги остави без покрив над главата.

 

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Катерина Топалова
Снимател: Слаѓан Милошевски
Монтажер: Борче Крстевски